The Blog

My personal & culinary stories and lots of recipes

Cranberrysaus

Cranberrysaus

Ik ga maar meteen met de billen bloot, deze cranberrysaus is eigenlijk niets meer dan een “mislukte” cranberrycompote.

Ik had nog nooit met cranberry’s gekookt, ging meteen voortvarend aan de slag en kocht 3 zakken cranberry’s. Hoe moeilijk kan het zijn…
Ik plukte het meest voorkomende en simpelste compoterecept van internet. Alle ingrediënten in een pannetje, even laten pruttelen en klaar.

read more
Cranberry Clafoutis van Yvette Van Boven

Cranberry Clafoutis van Yvette Van Boven

CRANBERRY CLAFOUTIS VAN YVETTE VAN BOVENaar leuke illustraties bij haar recepten in de Volkskrant vielen me altijd op. Haar eerste kookboeken: Home Made, Home Made Winter en Home Made Zomer vond ik te gek, en ik ben niet de enige, want haar boeken...

read more
Cranberry ’s, indianen & strandjutters

Cranberry ’s, indianen & strandjutters

CRANBERRY ’S, INDIANEN & STRANDJUTTERSoe de cranberry op Terschelling terecht is gekomen, is een verhaal dat leest als een spannend kinderboek. Misschien heb je het al eens  gehoord, maar het is te mooi om niet nog eens te vertellen. Het begon...

read more
Sinterklaas, borstplaat en piemels

Sinterklaas, borstplaat en piemels

SINTERKLAAS, BORSTPLAAT EN PIEMELSijn vrienden weten me meestal wel te vinden als ze een oppas nodig hebben en zo pas ik ook wel eens op de dochter van een vriendin. Op dit moment zijn er maar twee dingen die haar bezig houden. Als eerste...

read more
Pompoenquiche met pecannoot en geitenkaas

Pompoenquiche met pecannoot en geitenkaas

POMPOENQUICHE MET PECANNOOT EN GEITENKAASn dan heb je na Halloween nog wat resten pompoen over, wat doe je daar dan mee? Pompoenquiche maken! Pompoenquiche staat samen met pompoensoep en pompoenstoof met kip in mijn top 3 van favoriete...

read more
Coleslaw versus koolsla

Coleslaw versus koolsla

COLESLAW VERSUS KOOLSLAit so called typisch Amerikaanse recept stamt uit de 17e vroeg 18e eeuw en is eigenlijk een typisch Nederlands recept. Het werd in de VS geïntroduceerd toen de Nederlanders Nieuw-Amsterdam stichten, wat later zou uitgroeien...

read more
Thaise groene curry bloemkoolsoep… na jah Thais?

Thaise groene curry bloemkoolsoep… na jah Thais?

THAISE GROENE CURRY BLOEMKOOLSOEP… NA JAH THAIS?Vandaag maak ik echte Thaise curry bloemkoolsoep. Nou ja Thaise? Ik vraag me af of ze in Thailand bloemkoolsoep eten.Ik ben nog nooit in Thailand geweest, dus ik weet er weinig van. Het enige echte Thaise aan deze soep...

read more
Toffe Perenjam

Toffe Perenjam

TOFFE PERENJAMk ben deze week geïnspireerd door een vriendin (de toffe peer van dit verhaal) die me een potje zelfgemaakte jam mee naar huis gaf. De volgende ochtend bestond mijn ontbijt uit 3(!) witte boterhammen met roomboter en de zelfgemaakte...

read more
Gevulde appeltjes uit de oven

Gevulde appeltjes uit de oven

GEVULDE APPELTJES UIT DE OVENeptember en oktober is traditiegetrouw tijd van de appeloogst.Ik dwaal af in mijn herinneringen en zie manden vol appels bij ons in de keuken staan. Wij hadden vroeger de grootste appelboom die ik ooit in mijn leven...

read more
Gazpacho, eten met lange tanden

Gazpacho, eten met lange tanden

GAZPACHO, ETEN MET LANGE TANDENk was te gast bij m’n Spaanse schoonfamilie en er was al een dag van te voren aangekondigd dat er gazpacho gemaakt zou worden. ‘s Middags schoven we met z’n allen aan tafel, Spanjaarden eten hun hoofdmaaltijd rond...

read more

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak